neljapäev, 14. aprill 2016

Tahan liikuda! Kokkuvõte tervisenädalast



7. aprill on ülemaailmne tervisepäev. Koolis oli 4.- 8. aprillil tervisenädal, mille korraldasid Antsla gümnaasiumi tervisenõukogu ja projekti Liikuma kutsuva kooli meeskond.

 Koolipäevad algasid tantsuhommikuga, mille eestvedaja ja läbiviija oli 7. klassi õpilane Laura Lääts. Tantsida armastasid eriti  I ja II kooliastme õpilased. Nädala jooksul kaardistasid õpilased ja koolitöötajad oma aktiivset liikumist: selgitati välja parimad. Eesmärgiks oli, et  liigutaks päevas vähemalt 60 minutit.

8. klassi õpilane Kristel Oja tegi esitluse „Tubakas ja tervis“ I ja II kooliastme õpilastele ja valmistas ette terviseteemalise mälumängu, millest võttis osa 22 võistkonda. Esimesed kohad said 3. a klassi Pärlid, 5. klassi ja 9. a klassi võistkond.

Kunstiõpetuse tundides joonistatud plakateid sai näha aula ees näitusel. Pildid on projekti Liikuma kutsuv kool blogis. Plakatite teemad olid: turvaline kool, tervist edendav kool, terve olemise nipid, liikumisvõimalused ainetundides. Märgiti ära kümme parimat plakatit. Tervisetarkusi sai lugeda II korruse stendidelt ja raamatukogus väljapandud terviseteemalistest raamatutest.

Tähelepanu pöörati ka tervislikule toidule. Koostöös kooli söökla kokkadega arvutati menüüs sisalduvad kalorid ja võrreldi neid nn rämpstoidus olevate kaloritega.

Kolmapäev oli koolis ohutuspäev. 1.- 3. klassi õpilastega vestles kooliõde Ülle Roosimaa. Lapsed said teada, kuhu tuleb teatada õnnetusjuhtumite korral ja milliseid esmaabivõtteid tuleb kasutada.
7. - 8. klassidele korraldasid ohutuspäeva Kaitseliit ja Päästeamet. Koolimaja õuel oli võimalus harrastada jalgratta vigursõitu.

Reedel oli ülekooliline liikumispäev. Kõigis õppetundides oli palju aktiivset tegutsemist. Majas oli kosta võõrkeelset kõnet, mõõdeti seinu, aknaid, stende, et tööjuhendite põhjal arvutusi teha. Mitmed tunnid olid koolimajast väljas: terviserajal, kooliõuel, pargis, tiikide ümbruses ning isegi Nõiariigis. Lõimiti erinevaid õppeaineid ja kasutati aktiivõppemeetodeid. Lisaks õppetundidele toimus reedel orienteerumine, mille korraldasid kehalise kasvatuse õpetajad, abilisteks olid 9.b klassi õpilased. Orienteerumine oli lõimitud erinevate õppeainetega. Kontrollpunktides tuli lahendada põnevaid ülesandeid, mis koolitöötajate võistkonna muljete põhjal olid üsna keerulised. Kokku osales 19 meeskonda. Võistlejaid oli 5., 7., 8. ja 10. klassidest. Iga klassi parimat võistkonda autasustati.

Püüame selle poole, et mõte „Pean liikuma“ muutuks sisemiseks vajaduseks „Tahan liikuda“.





























Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar