neljapäev, 29. september 2022

Matkapäev 2022

ÜLEKOOLILNE MATKAPÄEV 27. septembril 

 12. klassi õpilased võtsid matkapäeval 1. klasside õpilased oma tiiva alla. Matkati koos Ähijärvel, matkajuhiks oli meie oma 12.klassi õpilane Joosep Trolla. Päev oli täis avastamisrõõmu, lusti ja õppimist. Lapsed olid väga vaprad, tegutsesid huviga ja nautisid liikumist.




























2.a ja 2.b klass matkapäev Antsla Jahimajas
















3.a ja 3.b Luhasoo rabas

Kolmandikud uurisid Luhasoo raba elu koos Helen Kivisillaga. Tutvuti taimestikuga ning avastati põnevaid marju.





















4.a ja 4.b kl õpilaste matkapäev Pokumaal

4. klasside õpilased külastasid 27. septembril Pokumaad. Enne sihtkohta jõudmist põikasime läbi Tamme-Lauri tamme juurest. Pokumaal läbisime koos giidiga põneva matkaraja. Saime teada palju uut ja huvitavat, selle eest tänu sõbralikule ja rõõmsameelsele Pokumaa giidile.











VIIES RABAS

27.09.22 toimuval matkapäeval toimetasid AG viiendikud Teringi rabas.
Rabamatka idee tuli õpilastelt.
Õppisime soo arenguastmeid. Vaatasime madal-, siirde- ja kõrgsoo tunnuseid. Lähtuvalt lõimingust loodusõpetuse ja arvutiõpetusega uurisime Maa-ameti lehelt, Teringi raba pinnamoe tunnuseid ja absoluutset kõrgust.

Lõimingust GLOBEga tegime atmosfääri vaatluseid. Määrasime õhutemperatuuri, -rõhku, -niiskust, tuulekiirust ja pilvisust.
Rabajärve veest ja turbasamblast määrasime happelisust ja lõimides tegevust matemaatikaga tegime võrdlusest lihtsaid arvutusi.
Õppisime sootaimi, lahendasime paaristööna töölehe ja ristsõna.
Nautisime soos olevaid lõhnasid ja maitseid.
Täname toreda päeva eest!





SEITSMENDIKE MATKAPÄEV

Seitsmendikud külastasid matkapäeval Antsla vallamaja. Kohtuti vallatöötajate ja vallavanemaga, kes tutvustasid oma tööd ja jagasid huvitavaid mõtteid.
Seejärel tutvuti lähemalt Antsla Coop Konsumiga. Põnevust pakkus ekskursioon neisse ruumidesse, kuhu tavapärane poekülastaja ei juhtu.
Päev jätkus matka ja orienteerumismänguga Antsla linnas. Püüti kaardi abil leida üles kontrollpunktid, lahendati ülesandeid, saadi teadmisi hariduselu kohta Antslas, tehti tõhusat grupitööd. Matkapäev lõppes meeleoluka piknikuga.







Raftimatk Võhandu jõel

Tänasel matkapäeval olid 8. ja 9. klassid Võhandu jõel parvematkal. Õpiti meeskonnatööd, nauditi ilusat ilma , ilusaid vaateid ja uut liikumisviisi.
Hiljem grilliti vorstikesi ja see maitses imehästi.















10.klassi matkapäev
10.klassi matkapäev algas Antsla vallamaja külastusega. Abivallavanem Kurmet Müürsepp tutvustas meie valla ettevõtteid ning rääkis koostööst. Edasi suunduti mööda kergliikusteed Kobela poole. Külastasime kohalikku ettevõtet Baltic Steelarc. Saime juurde uusi teadmisi tööstusettevõte tegevuse kohta. Järgmiseks sihtpunktiks oli Kobela pood, mille asutajaks on meie kooli vilistlane Hanna Hillak. Lõppuntiks oli Boose järve ääres. Sõime kõhud täis, tehti klassipildid ning suunduti tagasi Antsla poole.
















































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar