teisipäev, 31. mai 2022

Vee elustiku uurimine

 KES ELAB KEERI TIIGIS (ANTSLAS)?

Õppeaine: loodusõpetus

Teema: vee elustik

Klass: 6.a, 6.b, 2a ja 2.b

Õppeatajad: Ülle Anier, Kristiina Kiidron ja Helina Kuusk

6.a ja 2.b ning 6.b ja 2.a klass osalesid täna veeteemalises lõimingutunnis.
Eesmärk oli tutvuda veeorganismidega, määrata tabelite ja piltide põhjal, milliseid selgrootuid elab meie koolimaja ligidal tiigis ning teha koostööd I ja II kooliastme õpilaste vahel.
Töö koosnes kolmest osast:
1. Organismide püüdmine
2. Organismide määramine
3. Töölehe täitmine
Õpetajad Kristina Kiidron ja Helina Kuusk 2.a ja 2.b klasside õpilased said proovida, kui vahva on koostööd teha oma suuremate koolikaaslastega. Tund läks korda ja koostöö sujus. Õpilased töötasid väga kenasti. Püügiõhin oli eriti suur, sest üks tiim said kätte "krokodilli" (kes küll hiljem osutus vesilikuks). Ühel tiimil õnnestus püüda kinni "kärnkonnapärlid" Kärnkonnade konnakudu oli nii vahva, nagu pärlikee. Veel pakkusid põnevust ühepäevikuline oma kolme sabaniidiga; selgsõudur, kes toimetas selili; kalade maimud; vesijooksik, kes jooksiski mööda vett; ujur, kelle kiirus toimetamisel oli megasuur ja paljud teisedki organismid. Isegi verekaan ei olnud enam jubedus. Samas aga imeilus kiil osutus vastsena hirmuäratavaks - suur, pisut "karvane" ja töntsakas.
Tänan osalejaid õpetajaid ja õpilasi. Teie innukus oli nii suur, et isegi vihm jättis nendeks kaheks tunniks saju pooleli!





























Tunnid viisid läbi Kristina Kiidron, Helina Kuusk ja Ülle Anier

Pooled pildid pildistas Helina Kuusk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar