pühapäev, 24. aprill 2022

Õuesõppepäev 14.04.2022

Õuesõppepäev 14.04.2022

 11. klassis ja 8.a klassi ÕUESÕPPEPÄEV RABAS

11.klass ja 8.a klass matkasid rahvusvahelisel õuesõppepäeval Meenikunno rabas. Matka alustati vaatetorni ronimisest ja ülalt vaatega rabale. Järvel tervitasid matkajaid luigepaar. Kokku läbiti 5,8 km pikkune matkarada, uuriti rajal olevaid infotahvleid, mis tutvustavad raba ja metsa ning mõõdeti raba vee pH taset. Lõunaks grilliti lõkkeplatsil grillvorste ja nauditi linnulaulu. Matk oli põnev, hariv ja tervislik.
Tekst: Kerli Hellamaa
Fotod: Roman Malõšev ja Kerli Hellamaa










10. klassi õuesõppepäev (Autor: Merle Paat)

10. klassi õuesõppepäev oli ajalooteemaline. Päev algas Eesti Sõjamuuseumi väljapaneku tutvumisega ning rollimänguga, kus pidi end panema õpilase, põgeniku, metsavenna või ajateenija olukorda II maailmasõja järgses ENSV-s ning kaaluma oma võimalusi. Ühises arutelus tutvustati oma rolle ja valikuid ning giid jagas omapoolseid kommentaare. Järgnes väike matk läbi vihmasajuse Viimsi, et oma silmaga näha ja käega katsuda erinevaid sõjamasinaid. Lõpuks toimus jalutuskäik kommunismiohvrite memoriaali juurde, kus nii mitmedki otsisid ja leidsid endale tuttavaid nimesid. Päev oli sisukas ja pani mõtlema oma perekonna ajaloo üle ning leidma seoseid tänapäeva maailmas toimuvaga.











Essakate õusõppepäev (Autor: Ly Raudsepp)

14. aprillil matkasid 1. klassi lapsed läbi Antsla linna kohvikusse Kindel Koht. Kohvikupidaja Janika Tõntsel tutvustas oma hubast roosavärvilist kohvikut ning rääkis, milline on olnud tema teekond lapsepõlvest ettevõtluseni. Lapsed said teada, kuidas väikeettevõte majandab ning millised on rõõmud ja tagasilöögid. Jutust jäi kõlama lause – UNISTAGE SUURELT, TEIE ISE SAATE TEHA KÕIK SELLEKS, ET UNISTUS TÄITUKS! Janika rõhutas õppimise tähtsust, iseseisvust ning hobide/trennide vajalikkust. Kõik lapsed said ise valmistada selle päeva magustoidu, milleks oli küpsisetort. Tordi valmimisel pandi proovile oma oskused ning fantaasia.
Päev lõppes orienteerumistreener Sarmite juhendamisel vahvate orienteerumismängudega linnapargis. Vaja läks tähelepanu ja kuulamisoskust ning väledaid jalgu.
Oli lõbus päev täis liikumist, uusi teadmisi ning magusaid maitseid!










2.a ja 2.b klassi õuesõppepäev (Autor: Kristina Kiidron)

14.aprillil külastasid 2.a ja 2.b klass Mõniste Talurahvamuuseumit. Toredad giidid rääkisid lastele Eesti metsades elavatest loomadest, mida nad söövad ja kuidas nad on toiduahelas omavahel seotud. Saime ülevaate tänapäeva jahindusest ja jahimeeste tegemistest. Mängisime läbi ajujahi, kus igal lapsel oli oma kandev roll. Mõistatasime mõistatusi ning mängisime liikumismänge, isegi sisseoste sai teha (vana aja poes). Tagasiteel peatusime Karula Rahvuspargis, kus läbi põneva maastikumängu rakendas igaüks oma teadmised/oskused proovile ning saime juurde ka uusi teadmisi. Maratonpäevale aitas kaasa hea ilm.



Kaheksandike õuesõppenädal

See nädal oli 8.b klassile väga tegus ja mitmekesine. Esmaspäeval külastasid 8b klass ja 8a klassi tüdrukud Võrus teatrietendust "Jõud". See oli etendus noortelt noortele tänapäeva noorte elust. Näitusesaalis oli keraamika näitus, mida sai ka uudistada enne etendust.
Neljapäeval külastas 8b klass Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumit Tartus. Õpilased osalesid aktiivselt õpitoas "Sportlaskarjääri võlud ja valud." Saadi teada palju Eesti spordi ajaloost ja sportlastest. Lisaks sai muuseumis end proovile panna huvitavatel atraktsioonidel. EscapeTartu põgenemistoas tuli nuputada ja teha meeskonna tööd pääsemaks vabadusse. Igati tegus nädal.










HUVITAV KOOLIPÄEV VALGAS
14. aprillil külastasid 6. klasside õpilased Valga Militaarmuuseumit. Päev sisaldas erinevaid tegevusi: ajalootund muuseumis, täpsuslaskmine laskesimulaatoril, vibulaskmine ning põnev laserlahing meeskonnatööna. 6. kl tänab muuseumi aktiivset meeskonda.
Tekst ja fotod: Monica Kõivisto







4.a ja 4. b klassi õuesõppepäev

4.ab külastatakse ettevõtet Baltic Steelarc OÜ-d (Autorid: Sile Veski ja Ülle Anier)

Minnes Kobelasse mängisime BINGOT, kus tuli olla tähelepanelik, arvutada teepikkuseid, leida aeg, leida händkaku pilt ja tutvuda paiselehega. (lisasin faili)
Kohapeal saime ülevaate sealsest tootmisprotsessist ja pisut ka toodangust. Tagasi tulles Mängisime iga pingi juures erinevaid liikumismänge. Mänge juhendasid lapsed ise.
Meil oli väga lõbus matk.
Kõige ettevõtlikumad lapsed suutsid ka teeääri koristada!










































7.klasside õuesõppepäev (Autor: Maris Hanimägi)

7. klassid otsustasid õuesõppe päeval külastada Vastseliina linnuse elamuskeskust, kus õppisime tundma keskaegseLiivimaa elukorraldust.

Tutvusime rüütlikultuuriga ja sooritasime rüütlikatse
Rääkisime kaunitest emandatest ja naiste positsioonist keskajal
Mis oli tol ajal voorus ja palju ta kaalus?
Tutvusime elutingimuste, kommete ja karistusviisidega keskajal
Mõtestasime lahti alkeemiku saladusi
Mille ees tunti hirmu ja kelle otsus oli anda armu
Saatsime teele kolm palverändurit ja saime teada, mis ohud varitsesid palverändureid
Nägime, kas palverändur magab ja peseb
Meisterdasime mesilasvahast küünlaid

Saime palju uusi teadmisi ajaloost ja meil oli super lahe koolipäev!










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar